Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Babel Night Chile az Esernyősben: Subhira Quintet + Golosa la Orquesta koncert

május 19., 19:00 - 22:00

A Babel Nights és a Dirección de Asuntos Culturales (DIRAC) közös produkciójában a chilei világzene két prominens zenekara Budapesten!

Program / fellépők:

19:00 Subhira Quintet

A Subhira Quintet a chilei világzene egyik leginnovatívabb együttese, több mint 25 éves karrierrel és 13 kiadott albummal. Játszottak Dél-Amerika és Európa legfontosabb világzenei fesztiváljain. Kompozícióikban a dél-amerikai őslakosok zenei ritmusait ötvözik kortárs elektronikus és komolyzenével.
A zenekar vezetője és zeneszerzője Subhira (Rodrigo Cepeda) a chilei kulturális minisztérium egyik legmagasabb rangú kitüntetésének (President of the Republic National Prize of Music – a Köztársasági Elnök által alapított Nemzeti Zenei Díj) birtokosa. Emellett a Mundovivo világzenei kiadó művészeti igazgatója és a chilei Modern Zeneiskola zeneszerzés professzora. A zongora mellett egyéb billentyűs hangszereken, didgeridoo-n és népi ütőhangszereken játszik.

Zenésztársai Juan Angel Muñoz csellóművész, korábban a Santiagoi Filharmonikus Zenekar első csellósa; Danka Villanueva sokoldalú hegedűművész, aki klezmer, jazz, népzenei és balkán zenei együttesekben, valamint kortárs kamaraegyüttesekben játszik; Ema Morales fuvolaművész és Rebeka Martínez, a rendkívül tehetséges fiatal dobos.

Ízelíző:

https://youtu.be/zp9zBHPm1m4
https://youtu.be/oTpWyrYfhf8

21:00 Golosa la Orquesta:

A Golosa la Orchesta egy igazi táncolós bulizenekar. A tagok Chile különböző régióiból érkeztek, így dalaikban különféle kulturális hatások érződnek. Korlátok nélkül ötvözik a különböző latin-amerikai ritmusokat – például bolero, tangó, chachacha – a rock erejével és a jazz szabadságával. Klasszikus dalokat is újraértelmeztek, például a “Besame mucho”-t és a “Piel Canela”-t.
10 év alatt 3 albumuk jelent meg, rendszeresen koncerteznek dél-amerikai fesztiválokon és klubokban egyaránt, mostani európai turnéjuk pedig a negyedik a sorban.

Ízelítő:

https://youtu.be/UyjWOpB9evc

https://youtu.be/mxDjy7j8Bcc

https://youtu.be/cO8SLck771k

Jegyárak: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft.

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/babelnights_chile_esernyos?fbclid=IwAR2wjASKReZ3vPFPc0zRddALaEygx4z22ifZQbOtKgWE61Yh_RECsyTQHeU

Részletek

Dátum:
május 19
Időpont:
19:00 - 22:00
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős udvar
Fő tér 2.
Bp., 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok