Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651

Kedves Látogató!

Üdvözöljük Óbudán, Budapest legrégebbi részén, ahol egyszerre vannak jelen a különböző történelmi korok emlékei és az égbe nyúló toronyházak, múlt, jelen és jövő. A látnivalókról szóló, ingyenes magyar és angol nyelvű kiadványainkat és turisztikai térképünket keressék az Esernyős kávézóban. Bővebben: VisitObuda

A rómaiak közel fél évezredes uralmáról mesélnek Aquincum, a két amfiteátrum és a polgárváros romjai. A XIV. században épült klarissza templom és kolostor maradványai, a barokk Szent Péter és Pál templom, a Zichy kastély, a klasszicista zsinagóga vagy a műemlékvédelmet kapott Óbudai Gázgyár egytől-egyig különleges látnivalók Óbudán, nem beszélve az olyan kultúr- és ipartörténeti csemegékről, mint a világhírű Victor Vasarely alkotásait bemutató múzeum vagy a Goldberger Textilgyár átalakított, interaktív múzeuma.

A macskaköves Fő téren hamisítatlan századeleji hangulat fogadja a látogatókat. Ez egy igazi közösségi tér, amely tavasztól őszig számos kulturális rendezvénynek ad otthont, télen pedig adventi vásár és ingyenes jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat.

Óbuda mindig is híres volt vendégszeretetéről, hangulatos kisvendéglőibe, cukrászdáiba, kávézóiba és kiskocsmáiba bármikor érdemes betérni egy ebédre, vacsorára, kávéra és süteményre vagy éppen egy pohár borra vagy sörre.

Nemcsak a történelmi emlékek és a gasztronómia rajongói találják meg számításukat Óbudán. A város közvetlen szomszédságában, a lakóházakon túl a természet is számos szépséget rejteget a kirándulni vágyók számára. A túrázókat az erdőkben kiépített túraútvonalak, a kerékpárosokat a Duna-partján és a hegyeken keresztül vezető kerékpárutak várják. A Duna közelségét leginkább a Római-parton élvezhetjük, ahol kellemes sétát tehetünk, de akár egy vízitúrára is befizethetünk. A parton vagy annak közelében több helyen van lehetőség kerékpár-, illetve kajak-kenu bérlésre is. Az igazán különleges kalandot keresők a siklóernyőzést is kipróbálhatják, a régió kedvenc startbázisai is az óbudai hegyekben találhatóak.

Óbuda – nevével ellentétben – nagyon is modern, innovatív hely, város a városban, ahol mindig történik valami, és ahová érdemes (újra) eljönni és felfedezni sokszínű kínálatát, akár egy óránk van, akár egy egész napunk.

Válogasson a III. kerület színes programkínálatából!