Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Coworking Café – Új időszámítás kezdődik a számlázásban!

2018-05-07., 10:00 - 12:00

Az Esernyős új sorozatában kis- és középvállalkozások számára mutat be a mindennapi üzletvezetésben is használható tippeket, gyakorlati példákat, sikeres megoldásokat. Tartson velünk és ismerje ki magát Ön is az üzleti világban!

 

Első alkalommal az online számla adatszolgáltatással – azaz a hétköznapokban elterjedt nevén, az e-számlákkal – kapcsolatos tudnivalókról tart szakmai előadást Kiss József, a kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező Bergmann Könyvelő Iroda szakmai igazgatója. Ez a téma mindenkit érint, aki számlát ad.

 

Részvételi díj: 1000 Ft

 

 

A 2018-as év egyik legnagyobb horderejű adójogi változása a 2018. július 1-től hatályba lépő tételes adatszolgáltatási kötelezettség a kiállított számlákról. Az adózás rendjéről szóló jogszabályok változásához hasonlóan ez is egy már elkezdett folyamat következő lépése (az online pénztárgépek és az EKÁER bevezetése után), annak érdekében, hogy a költségvetés legjelentősebb bevételi forrását jelentő ÁFA vonatkozásában minél több ellenőrzésre alkalmas adat álljon az adóhatóság rendelkezésére.

 

Az előadás első része az adatszolgáltatás bemutatásával foglalkozik. Ennek keretében röviden áttekintjük, hogy milyen előzményei voltak az új adatszolgáltatásnak, majd ismertetjük a jogszabályi hátteret, kitérve arra, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni a kibocsátott számláknak, és ezek a követelmények hogyan hatnak az adatszolgáltatás tartalmára. Ezt követően választ adunk a mindenkit leginkább érdeklő kérdésekre: kinek, mikor, mivel és milyen adatokat kell szolgáltatnia az adóhatóság részére, hogyan tudnak a vállalkozók eleget tenni a regisztrációs kötelezettségüknek (kell-e egyáltalán mindenkinek regisztrálnia). Kitérünk arra is, hogy várhatóan milyen változásokat indukál az adatszolgáltatás a könyvelők és a vállalkozások munkakapcsolatában. A blokkot az online számla teszt portál, illetve az adatszolgáltatás egyéb felhasználási lehetőségeinek rövid ismertetésével zárjuk.

 

Az előadás második részében bemutatunk pár lehetséges ellenőrzési típust, amelyek alkalmazását az online számla adatszolgáltatás lehetővé teszi, valamint megválaszoljuk résztvevők által az előzetesen írásban és a helyszínen feltett kérdéseket.

 

Előzetes kérdéseiket Szabó Krisztina munkatársunknak írják meg a szabo.krisztina@esernyos.hu e-mail címre!

 

Részletek

Dátum:
2018-05-07
Időpont:
10:00 - 12:00
Esemény címkék:
, , , , , , ,
Jegyet vásárolok