Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ESERNYŐS LIVE – ELEK ISTVÁN QUARTET FEAT. HAJDU KLÁRA

2016. 08. 11, 18:00 - 20:00

Élőzene az Esernyősben!

 

Egyöntetű vélemény: a jazz koncertpódiumon való megjelenése a bebop korszakához köthető.

Emblematikus muzsikusok, mára jazz-ikonokká vált személyiségek rakták le e stílus alapjait, belőlük „táplálkozik”, alakul a mai jazz is. Számtalan előadó és egyéni út, a gyökerek mégis ide kötnek, ide vezetnek vissza.

A zenekar programja tisztelgés a nagy előadók és követőik előtt, természetesen a mai kor és az egyéniségük szellemében.

Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt az év folyamán a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg. Weisz János remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős Molnár Péter (aki a Group ’N’ Swing együttesben is szerepel) és a legkeresettebb dobosok egyike, Cseh Balázs biztosítja. Műsoruk a mainstream jazz iskolapéldája, közkedvelt sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv örökzöld darabjai, olyan nagy amerikai komponisták „jazzslágerei”, mint Duke Ellington, Cole Porter vagy Richard Rodgers…

Ez alkalommal vendégük Hajdú Klára, akit a hazai jazzközönség jól ismer, hiszen az ország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak volt a női énekese majdnem egy évtizedig. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon és Európa számos nagyvárosában.
Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 2008 elején alapította. Klára emellett keresett pedagógus, jelenleg a Premier Művészeti Szakközépiskola és a TV2 Kismenők c. tehetséggondozó műsorának énektanára.

 

 

Elek_Istvan_Quartet_

 

Hajdú Klára – ének

Elek István – szaxofon

Weisz János – zongora

Molnár Péter – bőgő

Cseh Balázs – dob

 

AUGUSZTUS 11. CSÜTÖRTÖK 18.00

 

A belépés díjtalan.

Részletek

Dátum:
2016. 08. 11
Időpont:
18:00 - 20:00
Jegyet vásárolok