Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

Harcsa/Keszég/Márkos/Benkő/Pándi: Kassák

április 24., 19:00 - 21:00

| Ingyenes
A rendezvény a “10 éves az Esernyős” programsorozat része, így ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/QsCJrqp7ALk1k4ob6
Kizárólag a visszaigazolt regisztrációval rendelkezőket tudjuk beengedni!
Helyszín: Szindbád Rendezvényterem
Négy zenész és egy színművész vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó lemezen mutassa be. Zenéjük hűen követi a szabadverseiről ismert költő műveinek attitűdjét. A megzenésítések között találunk melodikus, dalszerűen szerkesztett struktúrákat, a verseket követő szabad improvizációkat és konceptuális, avant-garde dalokat.
A projekt különlegessége, hogy Keszég László színművész mellett minden zenész is szólaltat meg verset, ezzel a személyesség, a versek megélése kerül a középpontba.
Harcsa Veronika nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás, és a projekt ötletgazdájaként a versek zömét ő válogatta. Márkos Albert színházi és filmes zeneszerzőként is ismert, az esten számos megzenésítés hozzá fűződik. Pándi Balázs és Benkő Róbert a magyar free jazz meghatározó alakjai. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

Részletek

Dátum:
április 24.
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős Szindbád Rendezvénytér
Fő tér 2.
Bp, 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok