Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kokas Klára Alapítvány: Kendőlengetős koncert

október 16., 10:00 - 12:30

Ismerd meg a Kokas-pedagógiát! Éneklés, szabad játék, zene hallgatás és improvizatív mozgások.
Egy lépéssel közelebb az egyedi Kokas-módszerhez. Az október 16-ai szombati programra óvodás és kisiskolás korú gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket várjuk, hogy együtt ismerhessék meg a Kokas-pedagógiát.
A koncerten minden érzékszerv bekapcsolódik, az egyedi művészetterápiás módszernek köszönhetően.
Jól tudjuk, hogy a rock, a popzene koncertjei alkalmat adnak a közösen kinyilvánított együttérzésre, az előadók és a közönség érzelmi találkozására. Ismerjük a fiatalok lelkesedését ezekért az alkalmakért.

A klasszikus zene előadóit, befogadóit is megzavarná, és a közös hallgatást lehetetlenné tenné az előadással egyidejű hangadás, tapsolás, felállás, együttmozgás. Illik csöndben várni a megszólaló hangot. A záróhang elhangzása után illik tapsolni, akár dobogni is, kiabálni is.

Mi tapsolás helyett kendőt lengetünk, így a taps hangja, ami a zenei hangoktól lényegében, minőségében, rezgésének fizikai valóságában különbözik, a hangzás emlékképeit nem rombolja. A kendő lengetése viszont puha susogás, ami átvisz az egyik tételből a másikba.

A koncert hossza 60 perc. Ajánlott életkor: 0-99 évig, sőt szívesen látjuk azokat a gyermekeket is, akik csak készülnek megszületni.

A koncert utáni tolongásban, a művész-szoba feszítettségében nincs alkalom őszinte, szívből jövő beszélgetésre, egyéni megnyilvánulásra is alig. Ott csak közhely mondható, röviden, hiszen mögötted sokan várakoznak. Az előadótól sem várható, hogy szívből jövő szavakat találjon vendégeinek, amikor éppen előadta a szívből jövő tartalmát a színpadon.

Ezért mi a gyerekekkel körülálljuk az előadónkat és énekelünk neki, amit tudunk és szeretünk: népdalokat, kánonokat.

Mindenkinek külön énekelünk. Énekünk csak neki szól, személyére sugárzott szeretettel, megbecsüléssel, értékeléssel, bizalommal.

(Kokas Klára: Újdonságos koncert gyerekekkel című írása alapján)

A program ingyenes! Szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
október 16
Időpont:
10:00 - 12:30
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős
Fő tér 2
Budapest, Budapest 1033 Magyarország
Telefon:
+36 1 229 5825
Jegyet vásárolok