Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

Lélek és művészet: Picasso – és milyen egy nárcisztikussal együtt élni?

július 23., 18:00 - 20:00

| 2300Ft
Beszélgetőkör az Esernyősben
Vezeti: Jankó Judit pszichológus, művészeti író
Mit gondolsz ezekről a kijelentésekről? “Csak olyan nőket bántanak, akik tehetnek róla.” „Egy erőszakos férfi olyan, mint a természeti katasztrófa, nem tehetsz ellene semmit.” „A tehetséges művészek többet megengedhetnek maguknak, mint az átlagember.”
Könnyen osztogatjuk manapság a nárcisztikus jelzőt, ezt mi mindenképpen el szeretnénk kerülni. Már csak azért is, mert nárcisztikus tulajdonságok mindannyiunkban vannak, de ettől nem kell megijedni, mert ez kell is az egészséges működéshez és érdekérvényesítéshez. De az is világos, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, ha szoros kapcsolatot ápolunk egy nárcisztikus személyiségzavarral küzdő emberrel. Egymásnak ellentmondó tanácsokat kapunk lépten-nyomon és mintha egy hullámvasúton ülnénk, gyakran nézünk szembe ellentmondásokkal. Nem fogjuk megmondani, hogy menekülj vagy maradj, de beszélgessünk arról, hogy mit jelent és miben nyilvánul meg egy ilyen mintázat.
Picasso kétségkívül zseniális művész, hatalmas és a művészetet átformáló életművet hagyott maga után, de nyolc meghatározó párkapcsolata olyan, mint ennek a témának a példatára. Mert minden gond forrása, amikor a sikerekkel párhuzamosan a nárcisztikus vonások túlzott mértékben hatalmasodnak el a személyiségen. Amikor egyre erősebben ütközik ki az empátia hiánya, az elismerés hajszolása, a kritika elutasítása és a nagyzolás, a dühkitörések. Amikor a te megélésed nem számít, csak az övé. De most itt ezen az estén nem így lesz: nekünk fontos, hogy te mit gondolsz erről.
Jegyárak:
Elővételben: 2.300.-
Kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus): 2.500.-
Helyszínen: 2.800.-

Részletek

Dátum:
július 23.
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
2300Ft
Esemény kategória:
Honlap:
https://tixa.hu/lelek-es-muveszet-20240723

Helyszín

Esernyős kamaraterem
Fő tér 2.
Bp, 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok