Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Oroszok – Viszockij-est

szeptember 8., 19:00 - 20:30

Harsányi Attila, Jászai Mari-díjas színművész és Vihula Mihajlo gitárművész irodalmi-zenés estje.

Egy hatlövetű pisztoly, egy golyó, megpörgetni a dobtárat és lőni. Halál vagy dicsőség. A legrizikósabb szerencsejáték. Egészen extrém. Ilyenre csak az oroszok képesek.

Az előadásban tizenkét dal hangzik el Vlagyimir Szemjonovics Viszockijtól, emellett részletek Dosztojevszkij Karamazov testvérek és Bűn és bűnhődés című regényeiből, Lermontov, Puskin verseiből, Tarkovszkij filmjeiből, de útmutatót kapunk a vodka, a pirog, a borscs és a szoljánka elkészítéséhez is. Szót ejtünk a sztálini időkről, Mengyelejev periódusos rendszeréről, az orosz rulettről és a Szputnyik–2 űrhajóról, amin Lajka kutya utazott, tehát az este folyamán szinte minden terítékre kerül, ami orosz.

„A két előadó – és így maga az előadás – szenvedélyessége átütő. Azáltal, hogy egymással játszanak, nekünk játszanak.  Ha a dal félremegy egy oktávval, akkor újra lehet kezdeni. Az emberek hibáznak néha, és attól emberek, hogy belátják.

Nemcsak a két előadó, hanem a közönség is részévé válik az előadásnak, sőt a hangszer is önálló életre kel, és létrejön egy kétségtelen tartalom, ami nem üzenet, hanem maga az este. Itt nincs hazugság, csak szándék és egy érvényes, autentikus, minden ízében színházi (mert emberi) lenyomat”

Jegyár: 2500 Ft

– elővételben a jegy.hu-n vagy személyesen az Esernyősben, minden hétköznap 10.00-17.00 óra között

– a program napján: 3000 Ft

 

Részletek

Dátum:
szeptember 8
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős udvar
Fő tér 2.
Bp., 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok