Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Royal Opera House Live – Liszt: Mayerling

2018. 10. 15, 20:15 - 23:15

Balett előadás három felvonásban, melyet élőben közvetítünk az angliai premierrel azonos időpontban.

 

Veszélyes vágyak, családi titkok és politikai intrikák hatják át Kenneth MacMillan elegáns koreográfiájának minden pillanatát. A Liszt Ferenc zenéjére készült balettelőadás valós történeten alapul. A Mayerling a Royal Ballet repertoárjának egyik klasszikus eleme, érzelmi mélysége és megkapó látványvilága mellett a legnehezebb szerepeket is jelenti a férfi táncosok számára. Kenneth MacMillan egy igen összetett művet koreografált Rudolf herceg, a Habsburg Birodalom gyötrődő trónörökösének alakja köré. A balett kezdetétől fogva nyilvánvaló, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia csillogó világát áthatja az a sötét és kegyetlen szexuális és politikai intrika, mely végül a mű erőszakos csúcspontjához és a kettős öngyilkossághoz vezet. A rengeteg szereplő a számos, különböző karakterű szóló és a felkavaró, fülledt hangulatú pas de deux-k mellé impresszív tánckart biztosít. A mű, melyet szinte szétfeszít az őrület és a szenvedély intenzitása, kiváló bizonyíték arra, hogy a valóság gyakran sokkal botrányosabb, mint a fikció.

 

Koreográfus: Kenneth Macmillan
Zene: Liszt Ferenc
Rendezte és Hangszerelte: John Lanchbery

 

Jegyár: 2.000 Ft

Live ROH-premiere broadcasting from London, UK.

 

Mayerling is a classic of the Royal Ballet repertory, with its emotional depth, haunting imagery, and one of the most demanding roles ever created for a male dancer. Kenneth MacMillan choreographed a complex work around the psychologically tormented heir to the
Habsburg Empire, Crown Prince Rudolf. From the ballet’s start, the glamour of the Austro-Hungarian court is contrasted with undercurrents of sexual and political intrigue that drive the story to its violent climax in a double suicide. The large cast allows for impressive ensembles in addition to the ballet’s many solos of distinctive character and pas de deux of disturbing eroticism. This ballet, bursting with intensity, madness and passion, proves that sometimes the truth is more scandalous than fiction.

 

Ticket: 2.000

 

 

Részletek

Dátum:
2018. 10. 15
Időpont:
20:15 - 23:15
Esemény címkék:
, , , , , ,
Jegyet vásárolok