Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Searching for T-Art díjasok 2021. című kiállítás katalógusának bemutatójával egybekötött finisszázs

február 26., 18:00 - 19:30

Garami Gréta művészettörténész a kiállító művészekkel, Drabik Tamással, Őry Annamáriával és Sinka Péterrel beszélget.
A kiállításról:
A T-Art Alapítvány 30 éve a kortárs festészet és grafikaművészet szolgálatában álló civil szervezet, amely az elmúlt évtizedekben létrehozott egy 600 db-os kortárs képzőművészeti gyűjteményt, megjelentetett két művészeti album-sorozatot, és számtalan kiállítást szervezett tagjainak alkotásaiból külföldön és országszerte.
Őry Annamária, Munkácsy-díjas művész, festészetét átjárják a keleti hatások, a meditatív-intuitív alapú alkotói folyamat, a vietnámi selyemfestészet hagyományai és a tradicionális anyagokkal való kapcsolat fontossága.
Drabik Tamás kompozícióinak egymáshoz forrasztott acél-lapjai zord, durva felületeket alkotnak, miközben olyanok, mintha sebeket takaró tapaszok vagy sebtében összevarrt gyolcsok lennének. A brutálkemény anyag és a mozdulat vagy a mozgalmas plasztika spontaneitásának ellentéte foglalkoztatja az állandó önvizsgálat jeleit mutató, a figuralitás és absztrakció határán álló kompozícióiban.
A fekete-fehér kontrasztjának múlhatatlan értékei köszönnek vissza Sinka Péter linómetszeteiben. Művészete a ’45 utáni festészetből ismert nagyméretű absztrakt gesztus világát transzponálja a tradicionális képgrafika aprólékos rajzi hagyományába. A természet vizualitásából, fatörzsekből, sziklákból, levelekből származó elemek elvont zenei áramlássá változnak munkáin.

Helyszín: Esernyős Galéria

A program védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

Részletek

Dátum:
február 26
Időpont:
18:00 - 19:30
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős Galéria
Fő tér 2.
Budapest, 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok