Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

Susie & the Pills akusztik + Kertekalatt akusztik + nincs kilincs

május 24., 19:00 - 22:00

| 2000Ft
Helyszín: Udvar
Három feltörekvő zenekar a magyar alter világából egy este az Esernyős udvarán!
nincs kilincs: A nincs kilincs egy nemrégiben alakult, jólfésült magyar alter zenekar. Jellemzője a szövegközpontú dalok, szaxofon, koedukált társaság és a ritkásan előforduló szűkített akkordok. 2023 nyár végi debüt koncertjük óta több budapesti klubban megfordultak, 2024 év elején pedig megjelent az első nincs kilincs dal a világhálón. Sok-sok kiadatlan zenéjüket egyelőre csak koncerten lehet hallgatni, amit egyébként nem érdemes kihagyni. A kilincs létezését pedig büszkén tagadják!
Susie & the Pills: “Ő a laza gyerek, ő az, aki szabad, ő az, aki az álmaiban benne ragad…” Így kezdődik a self-titled dalunk refrénje, és nem véletlenül: négy barát vagyunk, akik benne ragadtak a gyerekkori álmukban, és alapítottak egy zenekart. A Susie & the Pills 2021-ben indult el. A stílusunkra leginkább az alternatív rock illik, helyenként megfűszerezve punk, grunge és pszichedelikus elemekkel. Teremtettünk magunknak egy gumiszobát hangokból és szavakból, ahol bárki úgy tombolhat, ahogy csak szeretne.
Kertekalatt: A debreceni Kertekalatt 5 fiatal egyetemista srácból áll, ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma az országban talán a legmagasabb. A tagok gimnáziumból, illetve az egyetemről ismerik egymást és páran már zenéltek is együtt különböző formációkban korábban, de most érzik azt, hogy minden összeállt a sikerhez. 2020-ban a ’Május’ című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni “kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára. Első 4 dalukkal a szakma elismerését is kivívták, hiszen a Hangfoglaló Program Induló Előadói közé kerültek. 2022-ben megjelent a bemutatkozó lemezük ’Újidők’ címen, ami pop, rock és népzenei motívumokból táplálkozik, amihez olyan személyes dalszövegek társulnak, amelyeket mindenki magáénak érezhet. A dalokra átfogóan elmondható, hogy rendkívül pozitív kicsengésű, életigenlő hangulatot árasztanak magukból.
Rossz idő esetén a koncerteket a Szindbád Rendezvényteremben tartjuk meg.

Részletek

Dátum:
május 24.
Időpont:
19:00 - 22:00
Összeg:
2000Ft
Esemény kategória:
Honlap:
http://tixa.hu/20240524-susie-kertekalatt-nincskilincs

Helyszín

Esernyős udvar
Fő tér 2.
Bp., 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok