Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Óbudai kézműves sörök fesztiválja – Kisüzem 2022

2022. 08. 26, 09:00 - 2022. 08. 28, 23:00

Óbudai kézműves sörök fesztiválja – Kisüzem 2022

 

Három év kényszerű kihagyás után ismét kiváló söröket és street food ételeket kóstolhatunk Óbuda Fő terén! Sok kézműves sörfőzde több különböző sört fog kínálni vendégeinknek. Emellett izgalmas előadásokat hallgathatnak a sörkultúráról, megismerkedhetünk a sörfőzés rejtelmeivel, sőt, akinek kedve tartja, maga is kipróbálhatja, milyen is sörfőző mesternek lenni. A színpadon pedig mások mellett vendégünk lesz a Firkin, a Supernem, Frenk. A gyermekeknek és a családoknak játszóházat nyitunk az Esernyős udvarán, a Tűzmadarak tűzzsonglőr bemutatót és játszóházat is fognak tartani.

Augusztus 26. péntek

 

18:00-19:00 LOS ORANGUTANES

A Los Orangutanes 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas Müpa, Akvárium és Kobuci koncertek valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jött el az idő az élő koncertek mellett a stúdió lemezek kiadására is.

Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül

19:00 KÓCOS CIRKUSZ

az utcai mutatványosok lendülete és a vándorcirkuszok világa

20:00-21:30 FIRKIN

Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig.

Ahogy az angol mondaná: „firkin is good, firkin’ good!”

 

Augusztus 27. szombat

 

16:00-17:00 IVÁN & THE PARAZOL ACUSTIC DUÓ

Vitáris Iván és Balla Máté játssza el első magyar nyelvű lemezének, a Budai Popnak a dalait. A lemezen hallható számok akusztikus formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván, most visszanyúlnak a gyökerekhez és ilyen formában fogják megmutatni őket, az album elejétől a végéig.

17:00 TAIKO HUNGARY

Japán dobos bemutató

18:00-19:00 RIPOFF RASKOLNIKOV DUÓ

Ripoff Raskolnikov személyében a néhai K&K térség egyik legjobb dalszerzőjét tisztelhetjük. Partnerét Nagy Szabolcsot a legjobb hazai blues zongoristaként tartják számon.

19:00 PYROTRIO

egy különleges tűzszeánsz

20:00-21:30 SUPERNEM

A Supernem 2002-ben alakult magyar pop-rock együttes. Még ebben az évben megjelent első kislemezük és videoklipjük K-k-kétszer címmel, majd 2003 májusában első nagylemezük is, Hangosabban! címmel. Napjainkig hat nagylemezt adtak ki, több dalukból is országszerte ismert sláger lett. Rendszeres fellépői a magyarországi rock kluboknak és fesztiváloknak.

 

Augusztus 28. vasárnap

 

15:00-16:00 GRANCANADA

Jazz-hop beatek + neo-soul ének = Alternatív R&B

A GranCanada egy 2018 végén alakult alternatív R&B zenekar. Öt fős felállásában a dob, basszus, gitár alap hármason túl trombita kap helyet, a hangszerelésre pedig a soul lágyságát néhol a hip-hop keménységével ötvöző ének teszi fel a koronát. Zenéjükben törekednek a hibrid megszólalásra, billentyű és elektromos dobhangok emelik el az akusztikus zenekari hangzástól koncertjeiket, így táncoltatják meg az elektronikus zenéhez hasonlóan a közönséget.

16:00 ZENEI CSEMEGE ÍNYENCEKNEK

az Óbudai Danubia Zenekar harsona kvartettje

17:00-18:00 FRENK

A multiinstrumentalista zenész (ének, dob, gitár, billentyűk) zenekara mellett különleges alkalmakkor egyszálgitáros koncerteket is ad. Frenk a Hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Nagyvárosi éjszakák, David Bowie, Zappa, Elvis, korábbi saját dalok és feldolgozások is szerepelnek a koncert repertoárján.

18:00 KLASSZIKUSOK KUKAFEDŐN

az Óbudai Danubia Zenekar ütőegyüttese

19:00-20:30 LÓCI JÁTSZIK

A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével, és energikus színpadi jelenlétével keríti szinte azonnal a hatalmába a koncertre látogatókat.

A zenekar néhol balkáni, néhol pedig alternatív beütésű. Ez egy olyan különleges, családias és szórakoztató hangulatot hoz, amíg színpadon vannak, hogy az ember rögtön úgy érzi, teljes mértékben ellazulhat, és átadhatja magát a fúvósokkal tarkított funky szólamoknak. A vidám hangulat ellenére Lóci szövegeinek különlegessége, hogy mindegyik életének egy fontos szakaszát örökíti meg, így könnyen lehet velük azonosulni.

 

Kísérőprogramok péntek-szombat-vasárnap

 

Esernyős udvar

Gyereksarok játékokkal, babzsákokkal, mesékkel

UPSZ újrahasznosító workshop (PET palack, tejfölös doboz)

Kiállítás a régmúlt idők sörreklámjaiból

Szentlélek tér

Sörösrekesz építés

Csocsó

Beer pong

Zsonglőr játszóház (15:00-18:00)

 

MALÁTA – workshopok a sörfőző mesterségről

 

Kobuci kert

Ingyenes alkalmak, ahol a kézműves főzdék szakembereinek bemutatóin bárki betekintést nyerhet a sörfőzés rejtelmeibe.

Bemutatkozó sörfőzdék:

szombat (14:30-16:00)

Etyeki sörfőzde

BAZ beer

Fóti sörfőzde

Kisüzemi sörfőzdék egyesülete

vasárnap (14:30-16:00)

Pécsi sörfőzde

Kecskeméti sörmanufaktúra

Reketye Brewery

Naponta több alkalommal bemutatkoznak a sörfőzdék, illetve előadásokat hallgathatnak meg látogatóink a sörfőzés mesterségéről.

 

SÖRTÉR A FŐ TÉREN

 

Idén a hazai kézműves sörök óbudai seregszemléjén tucatnyi magyar sörfőzde több mit száz kézműves sörével, bemutatókkal és sörmester workshopokkal várunk mindenkit az óbudai Fő téren.

A kézműves sörök különlegessége elsősorban szélesebb ízskálájukban és naturális összetevőikben rejlik. A legjobb sörmesterek akár százféle természetes alapanyag kombinációival keverik ki a különleges ízeket. Hogy mindez pontosan hogyan is történik, az érdeklődők megtudhatják a rendezvényt kísérő ingyenes sörmester workshopokon. A legjobb hazai nedűket a résztvevő hazai sörfőzdék szakemberei mutatják be.

 

FOOD TRUCK SHOW

 

A Food Truck Show több mint 300 rendezvénynapot tart évente, aminek gerincét a Food Truck Show országjáró karavánja jelenti. Az egész országot behálózva hirdetik a „Gasztro-forradalmat“, amely jól látható változást jelent a mai fesztiválok világában.

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Ráadásul gyakran 10-15 különböző ország ízeiből válogathatunk. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, hozzájuk a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is érdemes visszajárni.

A street food-osok maguk is tudják, hogy a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze. Ezért minden egyes Food Truck Show a kezdetektől műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít a Zöld Övezet Társulás.

 

A sörudvar és a Food Truck Show nyitvatartása:

augusztus 27., péntek – 16:00-23.00

augusztus 28., szombat – 13:00-23.00

augusztus 29., vasárnap – 13:00-22.00

 

FENNTARTHATÓ FESZTIVÁL

A fesztiválok súlyos terhet rónak környezetünkre, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági Stratégiáját követve, az Óbudai kézműves sörök fesztiválján is törekszünk ezt a terhelést enyhíteni. A fenntarthatóság jövőálló fejlődést jelent, melynek érdekében csökkentjük a pazarlást, gondozzuk a helyet ahol élünk és törődünk közösségünkkel.

A fesztiválon ezért:

  • Bevezetjük a REPOHÁR használatát. Ezzel nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkentjük, de a szállításból fakadó CO2 kibocsátás is mérséklődik. Az Óbuda ikonikus épületeit ábrázoló poharakat háromféle méretben lehet megvásárolni. A repoharak visszaválthatóak, de egy értékes, egyedi gyűjtemény darabjaiként haza is vihetőek (a poharak betétdíja 400 forint).
  • A kulturális esélyegyenlőséget a programok INGYENES látogatásával teremtjük meg.
  • Mozgáskorlátozott vendégeink számára a rendezvény teljes területe AKADÁLYMENTESEN megközelíthető, számukra külön toalettet biztosítunk.
  • A fesztivál ÁLLATBARÁT, a szabályok betartásával, házi kedvencek: kutya, vadászgörény, egyes rágcsáló fajták a rendezvényre behozhatók. Állatszőrt a rendezvényen nem árusítunk.

A fenntarthatóság érdekében Önöktől azt kérjük, hogy ha tehetik, a rendezvényt KERÉKPÁRRAL, TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL, VAGY GYALOGOSAN közelítsék meg!

 

FELELŐS SZERVEZŐ

 

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete és a Kobuci kert  közreműködésével felelős szervező: Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.

H-1033 Budapest, Fő tér 2.

info@esernyos.hu

www.esernyos.hu

+36 1 200 2962

Fesztiváligazgató: Halmai Róbert, ügyvezető

A sör akkor csúszik igazán jól, ha mértékkel fogyasztjuk! Felhívjuk látogatóink figyelmét a felelős és mértékletes alkoholfogyasztásra!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Biztonsági terv

Részletek

Kezdés:
2022. 08. 26, 09:00
Vége:
2022. 08. 28, 23:00
Esemény kategóriák:
, , , ,
Esemény címkék:
Jegyet vásárolok