Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

Korábbi Események

Események keresése és nézet választás

Esemény nézet navigáció

2019 július

KeddKilenc Kertmozi – Az Amy Winehouse-sztori

július 23., 21:00 - 23:00

MINDEN JEGY ELKELT!   Az Esernyős Filmklub nyári kiadása, Baróti Évával, a belső udvarban.   Az Amy Winehouse-sztori (angol dokumentumfilm, 127 perc, 2015) Rendező: Asif Kapadia   16 éven aluliak számára nem ajánljuk.   Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy - Az Amy Winehouse-sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek…

Tudj meg többet »

Terasz Live – Azegrivár

július 24., 19:00 - 21:00

Szabadtéri koncertek kiemelt szerda estéken a Gázlámpa Kioszk teraszán.   Azegrivár - Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara - Egri Bálint zenei produkciójának fedőneve, aki a daloknak nemcsak dalszövegírója, de zeneszerzője és előadója is. Azegrivár koncertjein a hétköznapok egyszerűségének bonyolultságát láttatja meg velünk Bálint, méghozzá iróniával, fűszerrel, szellemesen-kellemesen, már-már Cseh Tamás történetmesélő legenda nyomdokaiba lépve.   A program ingyenes! Eső esetén a kávézóban.

Tudj meg többet »

Warm-up Udvar – Bérczesi Robi

július 25., 20:00

Egész nyáron akusztik! Minden csütörtökön 20 órától Warm-up Udvar az Esernyősben.   "...A túlzott technikai tudás, a virtuóz gitározás soha nem volt célom, ma sem vonz, egyszerűen csak dalokat akartam és a mai napig is dalokat akarok írni" - fogalmaz saját zenei munkásságáról az Én meg az Ének című életrajzi könyvben Bérczesi Róbert, énekes, gitáros, dalszerző, a hiperkarma együttes frontembere.   Jegyár: 1.000 Ft Eső esetén a Szindbád Rendezvénytérben.

Tudj meg többet »

KeddKilenc Kertmozi – Moszkva tér

július 30., 21:00 - 23:00

Az Esernyős Filmklub nyári kiadása, Baróti Évával, a belső udvarban.   Moszkva tér (magyar játékfilm, 88 perc, 2001) Rendező: Török Ferenc   16 éven aluliak számára nem ajánlott!   1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés…

Tudj meg többet »

Színház Szerda – Háy János: A Halottember

július 31., 21:00 - 23:00

Az Óbudai Nyár keretében szabadtéri kamaraszínházi produkciók kiemelt szerda estéken az Esernyős belső udvarán.   Egy falu. Egy szűk, zárt közösség. Különvilág. Benne egy asszony. Egy háború. Egy házasság. Egy temetés. Egy özvegy. Egy árva. Szagok, hangok, suttogások. Emlékek. Elfojtott vágyak. Egy élet. A halál előtt, a halál után. Egy asszony. Egyedül.   Női darab. Érzékeny, finom színekkel dolgozó írás, mely teret ad a szabad alkotói munkának. Az írói instrukció szerint játszható többszereplős darabként, illetve monodrámaként is. Mi ez utóbbi…

Tudj meg többet »

2019 augusztus

Warm-up Udvar – Manoya

augusztus 1., 20:00 - 22:00

Egész nyáron akusztik! Minden csütörtökön 20 órától Warm-up Udvar az Esernyősben.   "A Manoya dalokat receptre kellene felírni!" - írja egy kommentelő a Manoya közösségi oldalon. Talán ez a legjobb ajánló, és való igaz, hogy nem lehet megúszni a felemelő transzformációt, ha az ember egy Manoya koncerten találja magát. Az alternatív gitáros popzene Fonogram-díjas női képviselője Hodosi Enikő, azaz Manoya, aki 15 évnyi Neo zenekarbéli tagsága mellett (és után) 2012 óta szólóban is aktív dalszerző, szövegíró, énekes, producer.   Jegyár:…

Tudj meg többet »

Terasz Live – Tarr’n’tinos

augusztus 7., 19:00 - 21:00

Szabadtéri koncertek kiemelt szerda estéken a Gázlámpa Kioszk teraszán.   A Tarr’n’Tinos zenekar 2018-ban alakult azzal a célzattal, hogy a legendás hollywoodi filmrendező Quentin Tarantino életművét még közelebb hozza a zene és a filmrajongók számára a betétdalokon keresztül.   A program ingyenes! Eső esetén a kávézóban.  

Tudj meg többet »

Warm-up Udvar – Ricsárdgír

augusztus 8., 20:00 - 22:00

Egész nyáron akusztik! Minden csütörtökön 20 órától Warm-up Udvar az Esernyősben.   A Ricsárdgír zenekar 2010-ben alakult Szentendrén, önmagát art-fart popot játszó összművészeti haccacáréként aposztrofálja. A budapesti underground egyik kortárs meghatározó produkciója, a magyarországi trash, mint műfaj tökéletes megtestesítője és talán megújítója.   Jegyár: 1.000 Ft Eső esetén a Szindbád Rendezvénytérben.  

Tudj meg többet »

Terasz Live – Muzsik és Volkova

augusztus 14., 19:00 - 21:00

Szabadtéri koncertek kiemelt szerda estéken a Gázlámpa Kioszk teraszán.   Muzsik és Volkova, akik eredetileg a ZUP zenekar dalszerző testvérpárja már 10 éve zenélnek együtt. A Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származó fiatalok alapvetően magyar nyelvű, szövegcentrikus, kelet-közép-európai életérzésű zenét játszanak.   A program ingyenes! Eső esetén a kávézóban.      

Tudj meg többet »

Warm-up Udvar – Shaibo

augusztus 15., 20:00 - 22:00

Egész nyáron akusztik! Minden csütörtökön 20 órától Warm-up Udvar az Esernyősben.   2018-ban a Shaibo megújult és kétbázisú projektté vált. Szigeti Zsófi-Nyitrai Péter producer pároshoz csatlakozott Bécsy Bence (gitár) és Kovács Miki (dob). A zenekar elektronikával megspékelt kísérletező, elszállós dalait ülve maradáshoz alkalmatlan groove-ok tördelik, soulos elemek tarkítják.   Jegyár: 1.000 Ft Eső esetén a Szindbád Rendezvénytérben.  

Tudj meg többet »
+ Események exportálása