Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
+36 30 883 1953
+36 30 546 1651
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VI. Óbudai Fotótárlat

2022. 11. 10, 18:00 - 2022. 11. 30, 18:00

Óbuda arcai – Ismert és ismeretlen emberek Óbuda-Békásmegyeren

VI. ÓBUDAI FOTÓTÁRLAT ONLINE KATALÓGUSA: 

Letöltés (PDF, Ismeretlen)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2022-ben hatodik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát. Az előző öt évben sokszáz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel, tucatnyi felkért művésszel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal kezdődött program tovább folytatódik. Az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal meghirdetjük új fotópályázatunkat, melynek címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen emberek Óbuda-Békásmegyeren.
Óbuda-Békásmegyer az 1,7 milliós főváros III. kerülete. Százharmincezer embernek ad otthont, sokszázezren utaznak át rajta nap, mint nap. Vannak és voltak köztük sokak által ismert prominensek, de a többség arcához mégis csak a szűk családi, ismerősi körben kötnek nevet, sorsot, lakhelyet, egyebet. Ezek az emberek naponta látják egymást, őket is látják, de valljuk be, igazából nem nagyon figyelnek egymásra, talán, legfeljebb ha valami rendhagyó, nem megszokott esemény részeseivé válnak.

Vajon kik élnek ebben a több ezer éves múltra visszatekintő városrészben? Kik a mai lakói, kiket mutatnak meg alkotásaikon keresztül a fotósok?

A tárlat izgalmas, hiszen a fotókon keresztül új nézőpontokat, ismerős és ismeretlen embereket fedezhetnek fel egy – egy pillanatkép erejéig. A kiállítóterem falain hétköznapi pillanatok váltják egymást a boltban, utazás közben, egész életutak jelennek meg a portrék által.

Idén arcok, emberek, csoportok fényképei láthatóak a kiállító terem falain egymás mellé sorakoztatva: legyenek azok a kerület ismert személyiségei vagy hétköznapi emberek. A kiírás az ismert személyek esetén az általuk hagyott nyomokat is elfogadja, szobraikat, emlékhelyeiket, vagy régebben készült fényképeik mai aktualizálását.

Kizárólag a beküldött képek művészi színvonala dönti el, hogy kiállításra kerülnek vagy sem.

 

A VI. Óbudai Fotótárlat kiállítás megnyitójára 2022. november 10-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor. Helyszín idén is az Esernyős Galéria és a Szindbád Rendezvénytér.

A megnyitón beszédet mond Béres András kultúráért felelős alpolgármester és Kincses Károly fotómuzeulógus, a tárlat kurátora.

A kiállítás megtekinthető 2022. november 10. és 30. között.

A belépés ingyenes!

Részletek

Kezdés:
2022. 11. 10, 18:00
Vége:
2022. 11. 30, 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Esernyős Galéria
Fő tér 2.
Budapest, 1033 Magyarország
Honlap:
www.esernyos.hu
Jegyet vásárolok